Kategoriat
Ajankohtaista

Haastattelu Ouluhehdessä

Oululehti 3.2.2016

1. Mikä oli vuoden 2015 merkittävin käsitelty asia kaupunginvaltuustossa?

Kyllähän vuoden 2016 talousarvio oli laajuudeltaan ja merkitykseltään se suurin asia. Olosuhteisiin nähden hyväksytty talousarvio on kohtuullinen, mutta talouden näkökulmasta toimintamme ei ole edelleenkään kestävällä pohjalla.

2. Miten koet onnistuneesi valtuustotyöskentelyssä arvosanalla 4–10?

Arvosana 8,5. Yhdistyneestä Kiimingistä Oulun päätöksentekoon tulleena olen saanut luottamuksen ryhmässämme ja muiden yhteistyökumppanien kesken. Olen myös mielestäni toiminut luottamuksen arvoisesti. Omat arvoni politiikassa ovat vastuullisuus, rohkeus ja rehellisyys. Kaupungin strategiaprosessissa hyväksyimme Oulun yhteisiksi arvoiksi vastuullisuuden, rohkeuden ja reiluuden.

3. Onko kaupunginvaltuuston jäsenmäärä hyvä tällä hetkellä?

Valtuuston koko on tällä hetkellä kohtuullisen iso. Sote-uudistuksen myötä kaupungin tehtävät vähenevät merkittävästi. Siksi on kohtuullista, että ensi vaalikaudella valtuutettujen määrä vähenee uuden kuntalain mukaisesti 67:stä 59:ään valtuutettuun.

4. Miten vuoropuhelu ja yhteistyö eri valtuustoryhmien kesken toimii mielestäsi Oulussa?

Yleisellä tasolla ne toimivat hyvin, mutta sitten kun tarvitaan vaikeampia ratkaisuja ja käytännön päätöksentekoa, rivit hajoavat ja päätökset vesittyvät. Emme kykene yhdessä kaupungin arvojen mukaisesti riittävän vastuulliseen ja rohkeaan päätöksentekoon.

5. Pitäisikö kaupunginvaltuuston kokouspalkkiota nostaa/laskea?

Kolmen tunnin ylittäviltä kokoustunneilta maksettavasta lisäpalkkiosta tulisi luopua, ja vastaavasti peruspalkkiota voisi sopivassa tilanteessa tarkistaa, ei kuitenkaan tällä kaudella. Näin

saataisiin tehostettua päätöksentekoa.

6. Saako valtuustossa nykyisin riittävän hyvin puheenvuoron?

Kyllä saa. Valitettavasti osa puheenvuoroista venyy järjettömän pitkiksi.

7. Kuka valtuutettu pärjäsi tämän vuoden istunnoissa erityisen ansiokkaasti?

Kesällä aloittanut valtuuston puheenjohtaja Juha Hänninen on toiminut todella jämäkästi ja tuonut valtuustolle takaisin sille kuuluvaa arvovaltaa kaupungin ylimpänä päätöksentekoelimenä.

8. Pitääkö valtuustoistunnot videoida jatkossakin?

Kyllä. Valtuuston kokoukset ovat julkisia, ja nykyaikaan kuuluu, että niitä voi seurata netin välityksellä.

9. Mikä on Oulun kaupungin suurin haaste vuonna 2016 ja kuinka se ratkaistaan?

Talous on saatava kuntoon. Olemme yhdessä hyväksyneet valtuustokauden alussa valtuustosopimuksen. Meidän on ryhdyttävä toimimaan sen mukaisesti. Emme voi jättää lapsillemme savuavia raunioita ja miljardivelkaa.

10. Uuden vuoden toiveenne?

Toivon meille kaikille päättäjille vastuullisuutta, rohkeutta ja reiluutta yhteisten asioiden hoitoon sekä meille kaikille kaupunkilaisille valittamisen sijaan välittämistä niin toisistamme kuin itsestämme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *