Kategoriat
Ajankohtaista

Hyvinvointipalveluiden monituottajuuden kehittäminen

Valtuustoaloite 7.12.2015

Oululainen yksityinen kasvuyritys tuotti vuosien ajan menestyksekkäästi Sepän terveysasemalla perustason lääkärin ja hoitajan vastaanottopalveluita noin 10 – 20 000 oululaiselle. Sopimuksen mukaisen toiminnan avulla Oulun kaupunki säästi vuosittain satojatuhansia euroja verrattuna kaupungin omaan tuotantoon. Sepän terveysaseman asiakkaiden asiakastyytyväisyys oli merkittävästi parempi kuin millään kaupungin omalla terveysasemalla. Myös ko. asiakkaiden erikoissairaanhoidon kustannukset olivat alhaisemmat.

Oulun kaupunginvaltuusto päätti kuitenkin vuoden 2015 talousarvion yhteydessä, että kaupunki luopuu Sepän terveysaseman option käytöstä, joten sopimus päättyi 9.8.2015. Sepän terveysaseman asiakkaat siirrettiin Kontinkankaan hyvinvointikeskuksen asiakkaiksi. Kontinkankaan hyvinvointikeskuksessa toteutetuista resurssien ja toimintatapojen uudelleenjärjestelyistä huolimatta kaupunki ei ole kyennyt tarjoamaan kaikille asiakkaille heidän tarvitsemiaan hyvinvointipalveluita kohtuullisessa ajassa.

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että hyvinvointipalveluiden riittävän saatavuuden ja laadun takaamiseksi sekä tulevaa sote-uudistusta ja sen tavoitteita silmällä pitäen kaupungin tulee ryhtyä mahdollisimman pikaisesti valmistelemaan uudenlaisen konseptin mukaista hyvinvointipalveluiden tuotannon pilotointia yksityisen toimijan kanssa. Toiminnassa tulee huomioida, että se tukee kaupungin hyvinvointipalveluiden uudistettua toimintamallia sekä Suomen hallituksen linjaamaa sote-uudistuksen asiakkaan valinnanvapautta julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin kesken.

Pekka Simonen kaupunginvaltuutettu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *