Kategoriat
Ajankohtaista

Jokirannan koululle tilat elinkaarimallilla

Kaleva 18.9.2016 ja Rantapohja 15.9.2016

Kiimingin Jokirannan koulun tilanne on räjähtämässä käsiin. Koulun sisäilmaongelmia on hyssytelty vuosikausia ja tosiasioita ei ole tunnustettu. Nyt onneksi lasten vanhemmat ja henkilökunta uskaltavat nostaa meteliä jo ohi virallisten reittien ja ongelman suuruus alkaa hahmottua päättäjillekin.

Jokirannan koululla on ollut home/sisäilmaongelmia jo vuosikausia. Tällä vuosituhannella kiinteistöön on upotettu reilusti toistakymmentä miljoonaa euroa, mutta tilanne ei ole parantunut. Osa tiloista on käyttökiellossa ja sadat oppilaat ja kymmenet henkilökunnan jäsenet oireilevat päivittäin. Lukuisten oppilaiden kohdalla on jouduttu tekemään erityisjärjestelyitä ja monet ovat päättäneet omatoimisesti vaihtaa koulua. Tilaongelmista johtuen koulun opetusta järjestetään tällä hetkellä viidessä eri paikassa ympäri Kiiminkiä.

Viime talven ja kevään kouluverkkoratkaisun valmistelussa saimme lobattua niin, että nykyisistä Jokirannan koulun tiloista luovutaan kokonaan ja tehdään tarvittavat investoinnit riittävän suuria opetustiloja varten. Valtuuston enemmistö päätti kuitenkin toisin ja Jokirannan koulun osalta palattiin takaisin lähtöpisteeseen.

Enää meillä ei ole aikaa odottaa ensi vuoden vaaleja ja sen jälkeisiä uusia selvityksiä, vaan nyt on toimittava! Kaupunginvaltuutettuna ymmärrän hyvin kaupungin talousahdingon ja kohtuuttoman velkaantumisvauhdin, mutta satojen ihmisten terveyttä ei voi silti uhrata politiikanteon alttarille.

Jotta asiaan saataisiin mahdollisimman nopeasti kestävä ratkaisu, esitän että Oulun kaupunki aloittaa välittömästi Jokirannan koulun tilat korvaavan hankkeen elinkaarimallilla. Se mahdollistaa uusien tilojen toteuttamisen nopeammin kuin kaupungin omana hankkeena ja osaltaa se helpottaa lähivuosien velkataakkaa. Tällä ratkaisulla ehkäisemme myös sisäilmaongelmia tulevilta vuosilta. Rakennusurakoitsijan on pakko rakentaa korkeaa laatua, kun on itse vastuussa kiinteistön ylläpidosta vuosikymmeniä. Käytännön kokemusta meillä on elinkaarimallista mm. Haukiputaalta ja Kastellista. Ne kokemukset ovat yksinomaan positiivisia.

Pekka Simonen, Kokoomus
valtuustoryhmän vpj
Oulu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *