Kategoriat
Ajankohtaista

KAIKKEA KIVAA KAIKILLE!

Kaleva 5.4.2017

Mielenkiinnolla olen seurannut somea, mielipidepalstoja ja kuntavaaliehdokkaiden esitteitä. Ehdokkaat kilvan lupaavat kaikkea kivaa kaikille ja aikovat tehdä sen ihan itse. Tässä huumassa näyttää unohtuvan pari oleellista asiaa kaupunkimme päätöksenteossa.

Oulun talous on Nokian romahdusta ja IT-alan murrosta seuranneesta yhteisöverotulojen pysyvästä alenemasta johtuen todella syvällä suossa. Erilaisista sopeuttamistoimista huolimatta kaupunkimme tekee edelleen alijäämäisiä tuloksia ja velkaa otetaan niin, että miljardin euron velkavuori häämöttää kulman takana. Jos korkotaso nousee vaikka pari prosenttiyksikköä, Oulun on kaivettava vuosittain jostakin lisää rahaa pelkästään korkojen maksuun noin 20 miljoonaa euroa! Se tarkoittaisi esimerkiksi 400-500 opettajan tai hoitajan irtisanomista!

Talouden tilanteesta johtuen meidän on keskitettävä kaikki voimavarat kaupungin toimintojen uudistamiseen ja tehostamiseen siten, että voimme turvata kaikki välttämättömät kuntapalvelut laadukkaina sekä terveet ja turvalliset tilat kaikille koululaisille, hoidettaville sekä henkilöstölle. Tämä tarkoittaa rohkeita rakenteellisia muutoksia ja panostuksia elinvoiman, työllisyyden ja yrittäjyyden lisäämiseksi. 

Toinen monilla ehdokkailla unohtunut päätöksenteon peruspilari on yhteistyö. Demokraattisessa päätöksenteossa emme kukaan saa yksin tai edes yhden puolueen voimin mitään aikaiseksi. Tarvitsemme yhteistyötä poliittisten ryhmien sisällä ja välillä sekä viranhaltijoiden ja muiden asianosaisten kanssa. Yhteistyö syntyy vain luottamuksen kautta.

Luottamusta ei rakenna katteettomat lupaukset tai kaikkien eri tahojen miellyttäminen epärehellisin keinoin. Tarvitsemme vastuullisia, rohkeita ja rehellisiä ihmisiä, jotka haluavat ja uskaltavat laittaa itsensä likoon yhteisten asioiden puolesta ja kaupunkimme paremman tulevaisuuden turvaamiseksi. Minä lupaan tehdä siinä parhaani.

Pekka Simonen
Kokoomus
Oulu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *