Kategoriat
Ajankohtaista

Koulusihteerit

Pekka Simonen 9.10.2019

Oulun koulusihteeriasia näyttää herättävän edelleen paljon intohimoja ja allekirjoittaneenkin toiminnasta on esitetty somessa monenlaisia väittämiä. Siksi sevennän vielä omaa näkemystäni asiasta:

1. Olen lukenut kaikki asian esittelymateriaalit ja osapuolten kannanotot, kuunnellut sekä valmistelijoiden että opetushenkilöstön edustajan esitykset sekä keskustellut paljon lukuisten päättäjien ja asianosaisten kanssa. Näin keräämilläni tiedoilla tämänhetkinen näkemykseni on, että VASTUSTAN KOULUSIHTEERIEN SIIRTOA MONETRAAN. Tähän mennessä esitetyt taloudelliset laskelmat/oletukset mahdollisista säästöistä eivät vakuuta minua. Riskit byrokratian lisääntymisestä ovat todellisia.

2. Kannatin valtuustossa asian palauttamista uudelleen valmisteluun siksi, ettei kävisi niin, että nyt olisi päätetty jotenkin toisin ja konsultin kokonaisselvityksen jälkeen taas toisin. Minulla ei ole mitään tietoa, onko koulusihteeriasia tulossa konsultin esitykseen, mutta tiedän, että konsultti tarkastelee kaikkien hallintokuntien asiat melko tarkalla kammalla ja tekee esitykset ulkopuolisen silmin ja kokonaisvaikutuksia tarkastellen. Tiedän, että tämä viivästys lopullisesta ratkaisusta on todella ikävä koulusihteerien ja koulujen kannalta, mutta vielä ikävämpää, jos koulusihteerit olisivat heittopusseina niin, että saman syksyn aikana päätettäisiin monella tavalla heidän tulevaisuudestaan.

3. Valitettavasti Oulussa ei ole kyetty tekemään kaupungin talouden tasapainon saavuttamiseksi päätöksiä omin voimin, joten poliittiset ryhmät ovat päätyneet yksimielisesti konsultin (Perlacon) apuun. Ulkopuolisen konsultin esityksessä tulee varmasti olemaan monia kaupunkilaisten, henkilöstön ja päättäjienkin kannalta hyvin hankalia toimenpiteitä, mutta emme voi tuhota lastemme ja lastemme lasten tulevaisuutta päätöksenteon saamattomuuden takia. Minä kannatan taloudellisesti, sosiaalisesti ja ympäristön kannalta vastuullista ja tulevaisuuteen katsovaa päätöksentekoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *